Diuen que: “som el que mengem” i més raó no es pot tenir. Sabies que cada cèl·lula del nostre cos s’alimenta de tot el que ingerim? Gaudir d’una bona alimentació ens permetrà disposar de tots els nutrients necessaris pel nostre organisme i estar protegits davant de qualsevol malaltia. Avui al bloc us parlarem dels aliments que afavoreixen la columna vertebral.

Per trobar-nos bé i que el nostre cos rendeixi al màxim és primordial conèixer quins són els nutrients que hem d’ingerir diàriament com és el cas dels: carbohidrats, proteïnes, grasses, vitamines, fibres, minerals i molta aigual.

Tenir uns mals hàbits alimentaris ens poden dur a desencadenar possibles problemes, molèsties i mals d’esquena. Per tant podem dir que l’alimentació està estretament lligat a l’estat de la nostra columna vertebral.

Gaudir d’una columna vertebral sana no només és tenir una bona postura, sinó també el bon dormir o també en com gestionem l’estrès.

Aliments que afavoreixen la nostra columna vertebral

Quins aliments beneficien la columna vertebral?

  • Aliments que tingui calci. Aquesta tipologia d’aliments seran imprescindibles per mantenir i enfortir els nostres ossos, la nostra esquena, la columna vertebral i les nostres dents. En aquest cas estem parlant del: bròquil, peix, salmó, sardines, col, llet, formatge o iogurts.
  • Aliments amb un alt nivell de coure. El marisc i el fetge son els dos aliments estrella. Aquests aliments ajuden a la formació de glòbuls vermells que són els encarregats de mantenir el bon estat del nostre sistema immunitari.
  • Aliments amb magnesi. Aquests aliments són els que ajuden al creixement i al metabolisme dels ossos. Per tant, consumir: arròs integral, quinoa, groselles, petxines o fins i tot bròquil ens ajudarà a créixer de forma sana.
  • Aliments amb bromelina. La bromelina ens ajuda a controlar el dolor i la rigidesa muscular. La pinya és una de les fruites, per excel·lència que gaudeix d’aquesta propietat,.

Per altra banda, és estrictament necessari que el nostre cos absorbeixi la vitamina D que ens aporten els rajos de sol ja que és l’encarregat d’estimular l’absorció del calci i el magnesi ingerit, i totalment essencials pels nostres ossos.

Ingerir aquests aliments afavoriran a la teva columna vertebral fent que estigui més sana i forta, evitant doncs, qualsevol mena de dolor posterior derivat de qualsevol patologia.

Aliments per cuidar la nostra columna vertebral

Quins hàbits hauríem d’evitar?

  • Hauríem d’evitar la ingesta d’alcohol, ja que ens impedeix l’absorció de micronutrients com la vitamina B12.
  • Evitar el tabac, ja que ens pot agreujar els dolors o símptomes que puguem patir.
  • Dur un control del nostre pes. És vital tenir un pes òptim, ja que en cap dels casos és bo patir sobrepès o estar en un pes inferior del recomanat. En qualsevol dels casos les nostres vèrtebres o articulacions poden patir i pot acaba essent un greu problema pel nostre benestar.

A Salut 360º Quiropràctic tractem la causa del problema per millorar la teva qualitat de vida. És per això que en la primera visita fem un estudi exhaustiu del vostre estat de salut per tal de poder analitzar quina pot ser la patologia que deriva en aquest dolor.

Si necessites més informació contacta amb nosaltres o demana ja la teva cita en qualsevol dels nostres centres a Girona o Palafrugell.

Open chat