Mala oclusió dental

Migranyes, mal de cap, sensació de mareig… Quantes vegades heu notat aquests símptomes i probablement no n’heu fet cas?

Les estadístiques diuen que entre un 60 i un 70 per cent de la població ha patit aquests símptomes alguna vegada i el més important de tot és tractar-ne la causa de totes elles.

Un estudi del Dr. Jean Pierre Meersseman ens diu que entre un 30 o 40 per cent dels mals d’esquena que pateix la població poden estar causats per una mal oclusió dental. I és que el cos humà es manté dret gràcies a l’equilibri que existeix dintre totes les estructures que el conformen, de manera que, una alteració en alguna d’aquestes ens pot afectar a tot l’organisme.

La nostra mandíbula s’articula amb el crani a través de l’articulació temporomandibular.

“Un 30 o 40 per cent dels mals d’esquena que pateix la població poden estar causats per una mala oclusió dental”.

 

Què és l’articulació temporomandibular (ATM)?

L’articulació temporomandibular és aquella que connecta la nostra mandíbula amb la part lateral del cap. És aquella que ens permet parlar, mastegar i fins i tot badallar, per tant, podem dir que és una articulació guia molt resistent i que no suporta estar sobrecarregada.

Per gaudir d’un perfecte equilibri és vital que totes les peces dentals estiguin ben alineades i que per tant, l’oclusió de la nostra boca o les nostres dents sigui perfecte, suportant la mateixa carrega o força en ambdós costats. Quan això no passa, és el que denominem com a síndrome de la mala oclusió dental.

 

Què és la síndrome de la mala oclusió dental?

La síndrome de la mala oclusió dental és aquell que fa que els músculs de la nostra cara se sobrecarreguin més que els altres a causa de la falta de peces dentals, o a una mala posició de les mateixes.

Quan la nostra mandíbula entra en desequilibri, el nostre crani comença a adquirir també una posició diferent ocasionant una sobrecàrrega cervical que pot derivar a forts mals d’esquena.

I no només això, una mala oclusió dental pot ocasionar tots aquests símptomes:

Símptomes d’una mala oclusió dental

  • Una ciàtica
  • Dolor lumbar
  • Cervical de tensió
  • Marejos
  • Vertígens
  • Mal de cap
  • Oïda o dolor a la zona frontal ocular.

“Una mala oclusió dental, ja sigui per falta de peces dentals o perquè no tanquem bé pot ser la principal causa del mal d’esquena. “

Cert és que podem prendre analgèsics o aplicar cremes locals a la zona que ens puguin alleugerir el dolor, però si no tractem la causa del problema ben aviat tornarem a patir els mateixos símptomes i dolors.

Des de Salut 360 Quiropràctic treballem conjuntament amb la Dra. Núria Pinyot del centre Karpura i conjuntament avaluem amb proves neuro funcionals i posturals l’origen del problema. En cas que els símptomes derivin d’una mala oclusió dental, rehabilitem la mandíbula amb els protocols del Dr. Jean Pierre Merssemann i amb un ortòtic postural aconseguint millorar la salut i la vida dels nostres pacients.

Viure amb dolor no ha de ser un hàbit, contacta amb nosaltres i t’informarem encantats.

 

Open chat