Un pare és aquell que t’educa, et cuida, et guia i et protegeix. Un pare ens aporta seguretat, subduiria, per tant podem comparar-lo en moltes ocasions com un mestre de la vida.

Avui és el dia del pare, és per això que en una data tan especial al nostre bloc us parlarem del nostre pare. El pare de la quiropràctica: D.D. Palmer.

L’origen de la quiropràctica 

Com sabem, són molts els estudis que existeixen sobre la relació que existeix entre la columna vertebral i el sistema nerviós, i com una mal posició de la mateixa pot afectar a la nostra salut. La història es remunta al 400 abans de Crist. Hipòcrates, considerat en aquell moment el pare de la medicina moderna, ja donava importància al fet de gaudir d’una columna vertebral sana i la relació que existia amb aquesta i el nostre sistema nerviós.

Però no fou fins al 1985 que Daniel David Palmer, o pare de la quiropràctica com l’anomenem nosaltres va realitzar el primer ajustament quiropràctic específic a Harvey Lillard.

D.D. Palmer

El primer ajustament quiropràctic de Daniel David Palmer

Harvey Lillard era conserge a un bloc de pisos on vivia el mateix D.D. Palmer. Aquest patia sordesa des dels 17 anys. Segons expliquen les fonts, tot va començar un dia mentre treballava amb mala postura, es va ajupir i va sentir un cruixit a la zona de l’esquena que va fer que deixés d’escoltar.

Daniel David Palmer va pensar molt detingudament amb la relació existent entre posició de les seves vèrtebres, la mobilitat i la sordesa, estudiant molt bé aquesta relació. Finalment va arribar a la conclusió de què si la vèrtebra (que estava fora de la seva posició natural) tornava al seu lloc d’origen, probablement Harvey Lillard recuperaria de nou la seva audició.

Van ser moltes les converses fins a arribar a convèncer-lo, de què el millor era recol·locar aquella vèrtebra. De manera que finalment, D.D. Palmer va realitzar un ajustament quiropràctic recol·locant al seu lloc la vèrtebra i fent que Harvey pogués tornar a escoltar com abans.

Fou tal l’èxit del tractament que persones d’arreu del món amb diferents mals com: ciàtica, problemes d’estómac, mal d’esquena, coll, migranyes… es van apropar a visitar a Palmer. Comprovant doncs, que tots els problemes de salut que patien totes les persones que el visitaven presentaven una resposta molt positiva a l’aplicar-hi tècniques i tractaments manuals.

La primera escola de quiropràctica

L’èxit va dur a Palmer a que  fundés l’any 1898 la primera escola de quiropràctica Palmer School of Chiropractic, que es dedicava a estudiar la relació entre la columna vertebral i la nostra salut. On  posteriorment van descobrir els ajustaments específics de la columna i els bloquejos o subluxacions que pateixen les vèrtebres, així com els seus efectes.

Malgrat tots aquests descobriments, a inicis del segle XX D.D. Palmer fou condemnat a presó juntament amb una multa que li impedia exercir la medicina. És en aquest punt on el seu fill B.J. Palmer pren un paper molt important.

 

L’actualitat: B.J. Palmer

B.J.Palmer, fill de D.D. Palmer, amb entusiasme va seguir el mateix camí que el seu pare, estudiant i desenvolupant la quiropràctica per convertir-la en un sistema o medicina de prevenció i de manteniment per a tot el món. On també va jugar un paper molt important per obtenir el reconeixement d’aquesta professió.

Gràcies a la seva lluita, actualment la quiropràctica s’ha invertit en la primera professió manual del món i la tercera professió sanitària d’Atenció Primària a escala mundial.

Salut 360º Quiropràctic comptem amb personal qualificat per realitzar qualsevol mena d’ajustament a la teva columna. Contacta amb nosaltres, estarem encantats d’atendre’t i resoldre tots els teus dubtes.

Open chat