Sabies que la mala posició de la teva motxilla escolar et pot ocasionar greus lesions musculars o a la teva columna vertebral?

Acaba l’estiu i com sabem al setembre s’inicia la tornada a l’escola. Llibres, motxilles, deures… I és que entre classes i activitats extraescolars el pes que transporten a les espatlles els nens sol ser excessiu, principalment perquè sobrecarreguen les seves motxilles a les espatlles i això els porten a patir lesions a curt o llarg termini degut al sobreesforç i al cansament muscular que pateixen.

Rigidesa muscular, mal a les articulacions, mala postura, dolor cervical,  mal de cervicals, dolor lumbar … Més del 80% de la població adulta a Espanya ha patit algun d’aquests dolors, i és que ja només el pes de les motxilles poden afectar a la nostra salut, sinó les males postures o com transportem el pes pot ser la causant de greus lesions musculars.

En moltes ocasions no és fàcil escollir la motxilla escolar adequada , és per això que en aquest post al bloc us donarem algunes recomanacions de com els vostres fills hauran de portar la motxilla escolar per evitar lesions de qualsevol tipus.

Consells per portar adequadament la motxilla escolar

  1. No carregar més del 10% del seu pes. Per exemple si el teu fill pesa 40 quilos, la motxilla haurà de tenir un pes màxim de 4 quilos.
  2. Utilitza motxilles amb nanses amples i encoixinades que permetin collar-se bé a les espatlles.
  3. Porta sempre la motxilla a les dues espatlles. No cometis l’error de portar-la només amb un, ja que l’espatlla pateix.
  4. Posa-hi primer els objectes pesats per tal que quedin més propers a l’esquena. D’aquesta manera distribuïm millor el pes.
  5. Per aixecar la motxilla, s’hauria de fer doblegant els genolls. O millor, posant la motxilla sobre una taula i d’aquí posar-nos-la a l’esquena sense ajupir-nos.
  6. Mantenir la columna recta i no curada mentre portem la motxilla.
  7. I el més important és repartir el pes. Si és necessari dur el material a les mans.

Però… Que hi ha de les motxilles de rodes?

Aparentment semblen molt més còmodes que les motxilles tradicionals però si no en fem un correcte ús podem patir lesions. És per això que la posició ideal és empènyer la motxilla amb les  dues mans i no tirar d’ella, ja que si la motxilla va per darrera i tirem d’ella exercim certa tensió sobre la musculatura cervical poden provocar contractures musculars, desequilibris neuronals, tendinitis…

Hem de tenir en compte que quan la motxilla la portem a la part posterior, la columna vertebral s’estén per poder tirar d’aquest pes i això pot comportar el desgast del disc invertebral.

Quins aspectes hem de tenir més en compte per tenir cura de la nostra columna vertebral?

No hem d’oblidar que no només les motxilles escolars afecten al dolor d’esquena, sinó també asseure’ns bé a la cadira durant les classes escolars. Recolzar  bé l’esquena al suport de la cadira.

Hem de cuidar la nostra postura, fins i tot quan dormim, posant el coixi a l’alçada adequada per tal que la nostra columna no pateixi, o si duem una vida molt activa i practiquem esport, escalfar i realitzar estirament abans i després de la sessió.

I recorda, a Salut 360º Quiropràctic som experts en la salut de la teva columna vertebral. Atenem des de persones adultes, passant per nadons, persones de la tercera edat, embarassades, famílies… On a través d’una revisió exhaustiva i diferents ajustaments quiropràctics aconseguim reduir el dolor muscular i per tant millorar la funcionalitat del nostre cos i per tant la qualitat de vida dels nostres pacients.

La tornada a l’escola no ha de ser un patiment. La posta a punt, a Salut 360 Quiropràctic!

 

Si vols més informació podràs contactar amb nosaltres o demanar la teva cita per telèfon o per WhatsApp sense compromís.

 

 

Open chat