Sabies que un nen de 5 anys pot arribar a caure una mitja de 2500 vegades al terra i en totes elles pateix la columna vertebral? Un mal cop, una mala postura o exercici pot dur a una subluxació que pot acabar ocasionant un problema de salut. Avui en el dia mundial de la infància, des de Salut 360º Quiropràctic animem a tots els pares a que facin la revisió de la columna vertebral dels seus fills, ja siguin nadons com nens.

En aquest cas, com a professionals la revisió i els ajustaments que realitzem en ambdós casos són totalment diferents, i coincidint amb que avui és el dia mundial de la infància us parlarem de la relació i de la importància de la quiropràctica en els més menuts.

La quiropràctica pels nadons

Com hem dit amb anterioritat, els quiropràctics animem als pares a que facin una revisió de la columna vertebral dels nadons el més aviat possible, després del part per permetre l’eliminació de la disfunció nerviosa induïda pel part ( i possiblement durant l’embaràs).

D’aquesta manera, ens assegurem que el nadó està el màxim de sa i content possible. Els ajusts quiropràctics per adults són totalment diferents dels que es fan als nadons.

Sovint el quiropràctic aplica una lleugera pressió amb la punta dels dits a l’esquena o al coll del nadó, altres vegades pot decidir fer servir un instrument conegut com “activador” per ajustar la columna vertebral del petit. Potser els quiropràctics decideixin també fer-li massatges suaument als músculs de cada costat de la columna vertebral o a l ‘estómac. Els ajusts infantils són molt suaus, és per això que la resposta principal del nadó és que es queda molt relaxat i tranquil.

És important tenir en compte que el 65% del desenvolupament neurològic ( és a dir, el desenvolupament del cervell i del sistema nerviós) es produeix durant el primer any de vida del nadó, és per això que és vital assegurar-se que el vostre fill gaudeix de totes les oportunitats per optimitzar la funció nerviosa durant aquell període crític del seu desenvolupament.

La quiropràctica pels nens

Com en el cas anterior, la quiropràctica també és beneficiosa pels nens. En aquest cas,  avaluem el seu sistema nerviós, que és el principal sistema de control del cos, per mantenir-lo saludable i potenciar al màxim la seva salut.

Amb l’estrès que els adults suporten a diari, s’ha de tenir en compte que els nens no són immunes a tot el que els envolta.  Un exemple és l’estrés físic, així com les caigudes, sacsejades, vibracions, ensopegades i accidents…. Representen algunes de les moltes formes en les que els nens adquireixen subluxacions vertebrals. Si vostè veu un nen dormint en un seient del cotxe, observi la posició del seu cos. Aquesta distorsió postural és només un exemple de les formes en les que els nens poden arribar a adquirir les Subluxacions Vertebrals.

Els ajusts que es fan als nens també són diferents, més suaus i igual de segurs que els que es fan als adults. Els ajusts es regulen d’acord a les diferències de mida, forma i força del teixit. Els efectes a llarg termini d’un sistema nerviós sa són essencials pel desenvolupament adequat del nostre fill i per una salut contínua.

La majoria dels nens poden rebre un ajust quiropràctic i dormir durant tot el procés! De fer la majoria dels nens gaudeixen dels ajustament i difícilment poden esperar per posar-se sobre la llitera.

Quins beneficis doncs, aporta la quiropràctica als infants?

  • Ajuda amb els problemes de son i els trastorns de conducta
  • Enforteix el seu sistema immunitari
  • Ajuda amb la prevenció de futures malalties
  • Fomenta el benestar general amb una bona salut física i mental.

 

En resum, podem dir que la quiropràctica assegura obtenir millor salut i benestar dels més menuts de casa, és per això que el nostre centre està ple de famílies que reben aquest tractament regular com un component per a millorar la seva salut i la dels que els envolten. Si vols més informació, contacta amb nosaltres!

Open chat