Falta només una setmana perquè l’escola obri de nou les seves portes. Uniformes, llibres, el material escolar, els amics, la il·lusió de retrobar-nos després de l’estiu i per descomptat… La motxilla. Avui al nostre bloc et parlem de la relació entre la motxilla escolar i el mal d’esquena, i us donarem alguns consells per evitar-ho. 

la motxilla escolar i el mal d'esquena

Quina motxilla escollir?

Ens guiem pel color, per la mida, per la que està de moda… Però poques vegades som objectius i escollim una motxilla escolar adequada, i amb l’objectiu que els ajudi a prevenir futurs mals d’esquena als vostres fills.

Sabies que el mal d’esquena és una dolència que augmenta a partir dels 10 anys? Si, però el més sorprenen és que el 51% dels nens de 15 anys ja l’han patit, així com el 69% de les noies segons un Estudi de Salut Muscular a Espanya realitzat per l’AEF.

La motxilla no és l’únic factor que provoca mal d’esquena, sinó un factor més que ho agreuja.

Quin és el pes adequat que ha de tenir la motxilla escolar dels nostres fills?

Cert és que amb els anys, el pes de la motxilla ha disminuït en quant a llibres, ja que gran part de les classes s’imparteixen online, o amb material que proporciona la pròpia escola. Tot i així, el material que engloba l’execució de les classes fa que aquest hagi de ser carregat diàriament pels nois i noies. Com és el cas de l’estoig, els retoladors, fulls, etc…

Per tant, varis estudis recomanen que el pes màxim de les motxilles no ha de superar el 15% del pes del propi nen, tenint en compte que el més  ideal seria que no superés el 10%.

Com ha de ser la motxilla per evitar el mal d’esquena?

  • Haurà de tenir les tires amples i encoixinades. Tingues en compte que els tirants estrets es claven i solen causar més mals d’esquena.
  • La motxilla s’haurà d’ajustar a l’esquena a l’alçada superior al cul.
  • Intenta que hi hagi un tirant per cada costat així es reparteix el pes i que siguin regulables.
  • La base de la motxilla serà important que també sigui encoixinada per tal d’augmentar la comoditat.
  • I en el cas de que escollim una motxilla de rodes, l’haurem de poder dur arrastrant-la.

 

Com evitar el mal d’esquena quan portem la motxilla?

  • Si tens una motxilla de rodes, hauràs d’evitar transportar-la a l’esquena ja que l’estructura de les rodes suposa un pes addicional a la càrrega.
  • És important tenir la motxilla sempre enganxada al cos i que aquesta no pengi.
  • Dur el necessari per aquell dia. Haurem de racionalitzar bé el pes que hàgim de transportar.
  • Intentar utilitzar el màxim de compartiments possibles i posar els articles de més pes al centre de la motxilla.

 

A banda de tots aquests consells, des de Salut 360º Quiropràctic comptem amb  moltes les famílies que venen a ajustar-se als centres de Palafrugell i Girona.  A través dels ajustaments quiropràctics, aconseguim millorar el moviment de la columna i millorar la funció física del cos.  Emprant tots aquests consells i combinant-ho amb els diferents ajustaments, estem segurs que aquest any el vostre fill no patirà mal d’esquena i per tant, el seu rendiment escolar serà molt superior.

Open chat