M’he quedat clavat de la ciàtica o no em puc moure del lumbago que tinc. Quantes vegades has dit alguna d’aquestes frases? Segur que moltes, però el que no t’has parat a pensar és que aquests dos conceptes, que solen confondre’s sovint, no són el mateix. Primer de tot per les seves dolències i en segon lloc pel seu tractament. Si vols saber les diferències entre la ciàtica i la lumbàlgia… Segueix llegint!

ciàtica

S’estima que més del 80% de la poblacióha patit mal d’esquena al llarg de la seva vida, i aquest dolor s’ha acabat configurant com un dels primers motius de baixa laboral per a moltes empreses.

Hem de tenir en compte que l’espatlla i la zona cervical està exposada a molts esforços diaris, així com, males postures que afavoreixen a la seva debilitació i que originen com a conseqüència diferents dolències.

Com sabràs no tots els mals d’esquena son igualso afecten a la mateixa zona, tot i que en moltes ocasions ho generalitzem o fins i tot arribem a confondre’s. Dues de les dolències que més tendeixen a confondre’s és la ciàtica i la lumbàlgia, tot i ser dues dolències molt diferents en quant a simptomatologia, causes o fins i tot en tractament.

Què és la lumbàlgia?

S’entén per lumbàlgia aquell dolor situat a la zona baixa de l’esquena (L1-L5) que té el seu origen a l’estructura múscul-esquelètic de la columna vertebral. Podem dir que és el dolor que tots alguna vegada hem patit i que té el seu origen en cops, traumatismes, males postures , aixecaments de pesos, etc.

Depenent de la intensitat o la durada d’aquest dolor, la classifiquem en diferents tipus:

  • La lumbàlgia aguda és aquella dura menys d’un mes.
  • La lumbàlgia subaguda és aquella que dura entre 1 i 3 mesos.
  • I la lumbàlgia crònica és aquella que dura més de 12 setmanes.

Cal dir però, que la majoria de casos s’experimenten com a aguts que es deuen a petites lesions musculars, que amb cert repòs és suficient solucionar aquesta dolència. Ara bé, és important remarcar que estar estirat només enderrereix la milloria (tot el contrari del que la gent realment pensa).

En resum, podem dir que la lumbàlgia és una malaltia que afecta als músculs de la part baixa de l’espatlla, causadA per sobreesforços o traumatismes, que fa que patim danys o contractures que produeixen dolor a la zona de la lesió.

Què és la ciàtica?

El terme ciàtica fa referència a aquell dolor que irradia tot el trajecte que comporta el nervi ciàtic i que es ramifica des de la part inferior de l’esquena passant pels malucs i el gluti. Generalment és un dolor que només afecta a una part del nostre cos ja que hem de tenir en compte que el nervi està pinçat.

Per tant, podem dir que es tracta d’un trastorn d’origen nerviós que produeix dolor i sensació de formigueig a la part baixa de l’esquena i a les extremitats inferiors, podent causar calambres i punxades a tota l’àrea on es troba el nervi en sí i com a conseqüència que el dolor sigui molt molest.

Però… quina és la causa del seu origen?Tot i que les causes no estan massa clares podem dir que té el seu origen després de l’estrenyiment del nervi ciàtic que pot sorgir per defectes de la pròpia columna vertebral sumats al propi envelliment.

La ciàtica és una patologia que es considera discapacitat bàsicament pel dolor que provoca.

Quina és la diferència entre la lumbàlgia i la ciàtica.

  • La lumbàlgia és d’origen muscular i la ciàtica és d’origen nerviós.
  • La lumbàlgia es localitza només a la zona de l’esquena i la ciàtica arriba fins les extremitats.
  • El dolor de la ciàtica és més intens.
  • La lumbàlgia no té tractament i la ciàtica si.
  • La lumbàlgia és més freqüent que la ciàtica.
  • La lumbàlgia es cura sola mentre que la ciàtica no.

 

Sigui la patologia que tinguis, deixa’t ajudar per Salut 360º Quiropràctic. Contacta amb nosaltres i reserva ja la teva cita.

 

Open chat