Com pot ajudar la quiropràctica a millorar el rendiment esportiu? 

La quiropràctica, és una elecció principal per a molts atletes de competició, ja que el seu objectiu és el màxim rendiment. Els atletes ja es cuiden a nivell cardiovascular, muscular i alimentari.

La quiropràctica tracta la columna vertebral, permetent al sistema nerviós treballar òptimament, i aconseguir el ple funcionament de tots els altres òrgans i sistemes.

Com realitzem els ajustaments quiropràctics?

Cada una de les nostres articulacions del cos com ara els turmells, els genolls, els malucs… envien informació al nostre cervell de quin moviment estan fent i quina és la força que han de fer els músculs i tendons per tal de caminar, córrer, saltar, etc.

Si aquest canal d’informació es veu obstruït per pinçaments a la columna vertebral, el rendiment del nostre cos serà inferior. De la mateixa manera que un cotxe amb una bateria trencada, no arranca, el nostre cos, sense un sistema nerviós que funcioni correctament, no pot respondre a les demandes ni funcionar amb el seu màxim potencial.

“Un atleta no es pot permetre estar per sota de les seves màximes capacitats.”

Hi ha un refrany a la quiropràctica que diu en anglès: “Garbage ingarbage out“. Significa que la qualitat de la informació neurològica que puja al cervell de tots els receptors de l’organisme (peus, turmells, genolls, malucs, columna, espatlles, colzes..etc.) dictaran la qualitat de la reacció del cervell i la seva expressió motora, activitat muscular i coordinació.

Si els receptors a les extremitats i les altres parts del cos transmeten la informació errònia al cervell, el rendiment locomotor es veurà afectat. Així que si tenim un pas desequilibrat al córrer, un pedaleig descompensat a l’anar en bici o un estil no fluid al nedar, el resultat en el nostre triatló no serà el que volem aconseguir. Igualment, si hem patit esquinços de turmell, problemes de menisc, supinació o pronació dels peus, alteracions biomecàniques de la columna… no podrem rendir al nostre màxim potencial.

Quin és l’enfocament de la quiropràctica? 

L’enfocament de la quiropràctica és detectar i alliberar qualsevol interferència que pugui existir en el cicle de neurologia entre els receptors perifèrics, el cervell i l’expressió motora. Aquestes interferències les anomenem subluxacions. El quiropràctic ajusta les subluxacions, alliberant la comunicació entre el cervell i totes les cèl·lules del cos.

L’ajust no fa mal, és segur i eficaç. Per això hi ha assistència quiropràctica en els jocs olímpics, els jocs mediterranis, pels equips professionals de futbol, futbol americà, beisbol, bàsquet, per a la competició d’Iron Man, la Volta a Espanya, el Tour de França, molts triatlons, i del campionat de surf professional. Existeixen diverses associacions de quiropràctica esportiva en l’àmbit nacional, comunitari i mundial. La Federació de Quiropràctica Esportiva és l’organització Europea per excel·lència.

A Salut 360 Quiropràctic col·laborem amb la Federació Catalana d’Esports d’Hivern. Si n’ets soci vine a informar-te sobre els teus avantatges o contacta amb nosaltres.

Open chat