Tonificació, força, millor estabilitat i flexibilitat… Quantes persones del teu voltant alguna vegada ha practicat pilates o pilates reformer i recomanen aquesta modalitat esportiva pels seus resultats i canvis al teu cos? Moltes oi? Si realment has decidit que és el moment de fer un canvi, segueix llegit, perquè avui al bloc et parlem del pilates reformer i els seus beneficis.

Pilates Reformer

Què és el Pilates Reformer?

El Pilates Reformer consisteix en la part central del mètode de pilates clàssic amb la particularitat que aquesta modalitat es fa amb maquinària. En aquest cas, amb reformer, una de las màquines dissenyades per Joseph Pilates que consisteix en un llit amb una plataforma que llisca endavant i enrere gràcies a uns rails. A través d’aquesta combinació aconseguim realitzar entrenaments d’alta intensitat adaptats als diferents nivells de resistència i a qualsevol condició física.

Però per entendre més bé quines parts configuren el pilates reformer, t’ho detallem a continuació:

 • El carro: que consisteix en la plataforma mòbil.
 • Les molles: són les que subjecten el carro.
 • Corretges:ens ajudaran a realitzar diferents exercicis amb peus i mans.
 • La barra de peu sobre la qual podrem subjectar totes les mans i peus depenent l’exercici que fem.
 • Capçal adaptable a diferents alçades.

 

Quin és el seu origen?

Josep Pilates va començar a idear aquests aparells després de la Primera Guerra Mundial, concretament al 1924 on el seu interès per la millora de la qualitat de vida i l’anatomia humana li va servir per poder crear un aparell que pogués ajudar als ferits en la seva rehabilitació.

Gràcies a la utilització de diferents llits combinat amb diverses poleas i cordes va sortir el que actualment coneixem com a Reformer

Gràcies a Joseph Pilates els pacients aconseguien exercitar la seva musculatura encara que no fossin capaços de moure’s, aconseguint grans avanços en la seva recuperació i qualitat de vida.

Pilates Reformer

Quins són els beneficis del Pilates Reformer?

Coneixes els beneficis del Pilates Reformer? Segurament n’has sentit a parlar, però si encara en tens dubtes te’ls detallem a continuació:

 • S’adapta a qualsevol nivell.Si una cosa ens permet el Pilates Reformer és que ens ajuda a anar evolucionant els exercicis i la intensitat dels mateixos mentre anem aprenent. Treballant doncs, diferents nivells i millorant l anostra força i resistència a l’hora d’executar-los.
 • T’ajuda a recuperar-te de lesions. Al disminuir l’impacte en les articulacions a l’hora de fer els exercicis, aquestes no pateixen tant i per tant evitem qualsevol tipus d’esforç, afavorint a la recuperació.
 • T’ajuda a mantenir-te fort i en forma. El fet de realitzar els exercicis amb el Reformer, milloraràs la força del teu core i treballaràs tant l’equilibri com l’estabilitat del teu cos. Tingues en compte que gràcies a la resistència que incorporen les molles del refomer, es donarà una contracció muscular excèntrica que ens permetrà construir una musculatura més forta i estilitzada.
 • Millora la teva postura. I com no podia ser menys, un dels principals beneficis del Pilates Reformer és la forma en la que té de treballar la postura del nostre cos.
 • Redueix l’estrès. Si una cosa et permet el pilates és que t’ajuda relaxar-te i a alliberar-te de l’estrès, millorant així el teu estat d’ànim.
 • Millora la teva respiració. Tingues en compte que la coordinació entre la respiració i el moviment millora la salut del teu cos i dels teus pulmons, afavorint a una millor capacitat pulmonar i reduint la pressió arterial.

 

Al centre quiropràctic Salut 360º podràs gaudir de les activitats de Pilates Refomer i de tota la maquinària necessària per poder desenvolupar els exercicis amb total seguretat, comoditat i guiades per un professional.  Contacta amb nosaltres i consulta la nostra disponibilitat de classes.

Open chat